Music is the world’s best escape!

Kinderen horen niet thuis in een oorlog, ze horen vrij te zijn. Wij willen War Child daarom steunen met onze actie! Via deze weg nemen we jullie mee op een muzikale reis waarin wij de verbintenis met de verschillende bevolkingsgroepen willen opzoeken door middel van het houden van jamsessies (muzieksessies). De volledige opbrengst zal gaan naar War Child. 

Muziek hangt samen met emotie en creëert een verbintenis tussen mensen, dat is onze gedachte.  Wij, Hans (33) en Stefan (23), zijn twee vrienden die zelf actief zijn binnen de muziek. Muziek is een universele taal die iedereen verstaat. De legendarische woorden van Stevie Wonder luidden dan ook ‘Music is the world’s best escape.’

De reis die wij gaan maken duurt twee maanden en zal backpackend gebeuren. Het is een vorm van reizen die alle vrijheid geeft. Muziek maken is, net als backpacken, een vorm van vrijheid die niet altijd zo vanzelfsprekend is. Niet dat het perse gaat om de vrijheid van het beoefenen van muziek maar wel het uiten van emotie en het statement die muziek uitdraagt. Wij willen van deze reis een muzikale backpacktocht maken.

Hoe wij dit willen gaan doen? De route zoals hiernaast aangegeven zullen wij lopend, liftend of fietsend afleggen. Gedurende deze

reis zullen wij jullie via blog, vlog en facebook- en Youtube-Live op de hoogte houden. Wij zullen de lokale bevolking, zowel jongeren als volwassenen, uitnodigen om in gesprek te gaan en een jamsessie te houden. Deze jamsessies zullen jullie op deze website en overige social media kunnen terug vinden. De sessies worden audiovisueel opgenomen om zo een collectie tijdens onze reis te verzamelen.

Bij de terugkomst in Nederland, zullen de opgenomen jamsessies worden overgedragen aan een bekende Nederlander. Hij zal er vervolgens een mooie soundtrack van maken. De soundtrack zal online worden geplaatst. Alle opbrengsten hiervan worden gegeven aan War Child.

Uiteraard hopen wij dat je net zo enthousiast bent geworden van ons project als wij. Uiteraard kan dit project alleen doorgaan als wij voldoende financiële steun ontvangen. Dit kan op verschillende manieren. Een financiële bijdrage is uiteraard van harte welkom. Ben jij (of ken je) iemand die ons kan helpen met materiële zaken, dan zijn wij hier ook zeer mee geholpen!
Heb je een eigen bedrijf en een idee hoe je ons eventueel zou kunnen helpen met de realisatie van dit project? Dan verzoeken wij vriendelijk om te mailen naar: info@www.theexplorers.nl

Je kunt ons steunen op twee manieren:
OPTIE 1: Crowdfunding

Deze crowdfunding is opgezet om onze actie te kunnen starten. Om dit grote project op te kunnen zetten is geld nodig, denk aan materiële zaken zoals opnameapparatuur en dergelijke. Bij volgende projecten kunnen deze matterialen worden herbruikt. Omdat er zonder crowdfunding geen actie kan worden gestart heeft deze donatievorm onze voorkeur. Uiteraard zal overgebleven budget automatisch worden afgegeven aan War Child, de stichting waarvoor we het tenslotte ook doen. Iedereen die onze crowdfunding doneert ontvangt twee voordelen:

  1. Je ontvangt gratis de soundtrack die wij met deze actie realiseren;
  2. Je wordt uitgenodigd om halverwege onze reis via Facebook- of YouTube Live vragen aan ons te stellen.

Wil jij onze crowdfunding en daarmee tevens War Child steunen, klik dan op de onderstaande knop. Je wordt automatisch doorverwezen naar onze crowdfunding.

OPTIE 2: Koop het muzieknummer

De tweede optie om ons te steunen is het kopen van de soundtrack. Zodra de reis is voltooid en het nummer gerealiseerd, zal dezer via internet worden verkocht. Het aankoop bedrag zal uiteraard voor de volledige 100% aan War Child worden geschonken.

Let op! Je kunt alleen de soundtrack kopen als de actie daadwerkelijk heeft kunnen starten en wordt gerealisseerd.